Praktijkhuis t Slag

Samenwerkingsovereenkomst Wijkleerbedrijf ’t Slag ondertekend

 

Om de samenwerking tussen de 9 verschillende organisaties te bekrachtigen werd op 24 september in de koffiecorner ’t Slag de samenwerkingsovereenkomst rondom Wijkleerbedrijf ’t Slag getekend. Vertegenwoordigers van de verschillende organisaties (Bibliotheek, Apotheek, Gezondheidscentrum Randweg, KDV de Maan, CJG, Laurens, Albeda College, Pameijer en Havensteder) hebben daar hun handtekening gezet onder deze unieke samenwerking.

 

Wat is het Wijkleerbedrijf?

Het Wijkleerbedrijf ’t Slag is een initiatief van Samen één in Feijenoord, Pameijer, het Albeda College en alle huurders in ’t Slag. Bovengenoemde partijen hebben gezamenlijk besloten hier een project van te maken waarin verschillende vraagstukken  aan elkaar gekoppeld zijn. De woningcorporatie Havensteder heeft hierin een belangrijke rol, zij hebben de ruimte van de koffiecorner om/niet ter beschikking gesteld aan dit project.

 

Vanaf september 2014 zijn cliënten van Pameijer werkzaam als medewerker ’t Slag. Zij bemensen de balie van ’t Slag, zij runnen de koffiecorner en zorgen voor een kopje koffie of thee en een overheerlijke broodje, een pannenkoek of een tosti . De koffiecorner in ’t Slag is daardoor weer de hele week open. Verder hebben de medewerkers van ‘t Slag (cliënten Paijmeijer en studenten van het Albeda college) een belangrijke rol voor de organisaties die in ’t Slag gevestigd zijn. Zo helpen ze met het sorteren van de boeken bij de bibliotheek, zorgen zij voor de afwas en opgeruimde wachtkamers in het gezondheidscentrum, halen zij het oud papier op bij de verschillende partners, maken zij speelgoed schoon bij het kinderdagverblijf en helpen zij met de begeleiding van ouderen van en naar het ontmoetingscentrum op de 3de etage van Laurens. En dat is nog maar een kleine greep uit de werkzaamheden!

 

De cliënten worden, naast een begeleider van Pameijer, in hun werkzaamheden ondersteund door leerlingen van het Albeda College. Op deze manier hebben de cliënten van Pameijer een mooie plek om te werken, voldoen aan de Particpatiewet net zoals de huurders die werkplekken beschikbaar stellen en wordt leerlingen van het Albeda College een werkplek geboden. Alle partijen zijn erg tevreden met deze mooie constructie waarin sprake is van win/win situatie.  Kortom, een veilige, warme plek in de wijk.