Topontmoeting 23 september 2014

Terugblik Topontmoeting 23 september
Op 23 september j.l. vond in wijkcentrum De Brink een Topontmoeting van Samen één in Feijenoord plaats. Deze Topontmoeting stond in het teken van Armoede en Schuldenproblematiek. Na een heerlijke maaltijd die werd verzorgd door Pameijer, werd een ieder welkom geheten door Mieke Reynen (projectmanager Samen één in Feijenoord). 
 
Vervolgens was het woord aan Richard de Bruin (manager huurincasso van Woonstad Rotterdam). Aan de hand van de ‘tool’: Annabel, gaf hij inzicht in het incasso traject van Woonstad Rotterdam. Annabel is een automatische voicemaildienst, die bij huurders van Woonstad Rotterdam met een huurachterstand een voicemailbericht achterlaat. Via dit bericht is een herinnering, maar biedt ook direct de mogelijkheid om doorverbonden te worden met een medewerker van Woonstad Rotterdam om afspraken rond de betaling te maken.
 
Daarna was het woord aan Anneke van Kollenburg van Eneco en Leyla Cakir van Stichting DOCK. Zij gaven inzicht het ‘Energielegioen’, een gezamenlijk programma waarin zij de energiekosten van bewoners van de wijk aan willen pakken.
 
De avond werd afgesloten door een zeer inspirerend betoog van Nadja Jungmann (lector Schulden & Incasso van de Hogeschool Utrecht).   Zij   gaf ons  vanuit de wetenschap inzicht in de trends en ontwikkelingen, hoe mensen die in de schulden zitten daarmee omgaan en wat dat betekent voor de interventies die we daarop inzetten. Klik hier voor de presentatie van Nadja Jungmann. 
 
Tijdens de paneldiscussie zijn we ten slotte met elkaar in gesprek gegaan over een gezamenlijk aanpak van zowel preventie als schulden.
 
Via deze weg willen wij alle sprekers en aanwezigen danken voor hun bijdrage aan de Topontmoeting!