Verslag topontmoeting 2 december 2014

Op dinsdag 2 december vond de feestelijke laatste Topontmoeting van Samen één in Feijenoord in 2014 plaats. In het Ikazia ziekenhuis werden de aanwezigen allereerst getrakteerd op een wervelende ‘Om-denk clinic’ in de vorm van een ‘Ja-Maar show’.
 
Een show die enorm in de smaak viel: er werd gelachen en de aanwezigen werden uitgedaagd om ‘problemen’ niet als ‘problemen’ te zien, maar te kijken hoe vanuit een feitelijke situatie creatieve oplossingen konden worden gezocht.
 
Vervolgens bracht Anton van den Beukel, coördinator van het wijknetwerk van Prins-Alexander, inspiratie vanuit de Noordoever. Hij presenteerde de ‘Leeft-Samen’ applicatie. Een applicatie waarin een Marktplaats-functie, een ruil-functie en een zorg-functie op buurtniveau worden gecombineerd. Een applicatie die op dit moment in Prins Alexander wordt gelanceerd en waar een groot deel van de partners van Samen één in Feijenoord al in participeren. In 2015 wordt bekeken hoe we deze applicatie ook in Feijenoord in kunnen zetten!
 
Na een korte pauze zijn in vijf groepen, de thema’s van Samen één in Feijenoord voor 2015 verder geconcretiseerd. Deze input moet uiteindelijk bijdragen aan het jaarplan voor 2015. Dit jaarplan zal begin 2015 worden afgerond en gedeeld met de partners.
 
De bijeenkomst werd afgesloten met een heerlijke Italiaanse maaltijd verzorgd door het Ikazia ziekenhuis.